Kastepäivät toteutetaan Helsingissä paikallisseurakunnissa, seuraa Kirkko ja kaupunki -lehteä sekä seurakuntien internetsivuja
www.helsinginseurakunnat.fi.

Seuraavat kastepäivät Helsingissä järjestetään:

Pitäjänmäen kirkolla vietetään kasteviikonloppua 1. - 2.4.23 ja Laajasalon kirkolla kastepäivää helatorstaina 18.5.23 (ks. tiedot alla)

Pitäjänmäen kasteviikonloppu 1.-2.4.23

Kasteviikonloppu on mukava, mutkaton ja maksuton tapa järjestää kastetilaisuus! Voit tuoda Kasteviikonloppuun kastettavaksi vauvan, taaperon tai isomman, alle 15-vuotiaan lapsen. Samasta perheestä kasteelle voi tulla myös useampi lapsi.

Kastettavan lapsen huoltajista ainakin toisen on kuuluttava kirkkoon. Lähtökohtaisesti kastettavalla tulisi olla kaksi kirkkoon kuuluvaa kummia. Tarvittaessa myös yksi kummi riittää. Voitte rohkeasti ilmoittautua Kastepäivään, vaikka sopivia kummeja ei olisi vielä löytynyt. Kirkolta löytyy myös kaksi kastemekkoa, joita on mahdollista lainata.

Lauantaina 1.4.2023

klo 10-11.30 on mahdollisuus osallistua kertausrippikouluun kasteesta.

-miksi kastamme lapsia?

-mitä kaste merkitsee?

Näitä ja muita kysymyksiä pohdimme yhdessä.

Kastekertauksen ajaksi on varattu mahdollisuus lapsiparkille. Kokeneet varhaiskasvatuksen ammattilaiset pitävät parkkia. Ilmoittautuminen Sanna Yli-Koski-Mustoselle perjantai-aamuun 31.3. mennessä, p. 040 519 0402, sanna.yli-koski-mustonen@evl.fi

klo 12.30-16.30 on mahdollisuus varata kasteaika puolen tunnin välein.

Sunnuntaina 2.4.2023

klo 12.30-14.30 on mahdollisuus varata kasteaika puolen tunnin välein sekä tulla juhlimaan kastetta seurakuntasaliin. Tarjoamme kastekahvit.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautua voi seurakuntatoimistoon tai kasvatuksen papille Jukka Vanteelle perjantaihin 24.3. klo 15 mennessä.

Seurakuntatoimisto: pitajanmaki.srk@evl.fi, p. 09 2340 5600. Avoinna ti, pe klo 12-15, ke klo 13-16. Pyhäpäivinä suljettu.

Jukka Vanne, jukka.vanne@evl.fi, p. 040 526 1115.


Laajasalon kirkon kastepäivä helatorstaina 18.5. klo 12-16

Roihuvuoren seurakunnassa vietämme kastepäivää kauniissa Laajasalon kirkossa, Reposalmentie 13.

Kastepäivä on mukava ja mutkaton tapa järjestää ristiäiset minkä ikäiselle lapselle tai nuorelle tahansa. Kaikki on valmista kastepuvusta kakkukahveihin, jotka seurakunta tarjoaa. Päivä on maksuton ja avoin kaikille.

Sydämellisesti tervetuloa!

Ilmoittautumiset su 7.5. mennessä: pappi Juha Takala, p. 050 595 8961, juha.takala@evl.fi

___

Kastepäivä on mukava ja mutkaton tapa järjestää ristiäiset minkä ikäiselle lapselle tahansa. Kaikki on valmista kastepuvusta kakkukahveihin, jotka seurakunta tarjoaa. Päivä on maksuton ja avoin kaikille.

Sydämellisesti tervetuloa!

Kastepäivä on mutkaton ja maksuton tapa järjestää iloinen juhla. Voit tuoda kastettavaksi vauvan, taaperon tai isomman, alle 15-vuotiaan lapsen.


Jos sinulla on kysyttävää kastepäivästä, ota yhteyttä: eeva.salonen (at) evl.fi

Om du har frågor om dopdagen, kontakta eeva.salonen (at) evl.fi


Tietoa kasteesta ja ristiäisten järjestämisestä: pienelleparasta.fi Information om dop enbartdetbasta.fi


Palaute – kerro miten onnistuimme Kastepäivässä